Bakan Güler, yeni bir yolsuzluk soruşturması için düğmeye bastı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Nisan 2005 00:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, BOTAŞ eski Genel Müdürü Gökhan Bildacı döneminde BTC Projesi'nde yaşanan usulsüzlüklerle ilgili soruşturma başlatılması için düğmeye bastı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Teftiş Kurulu tarafından bir rapor hazırlandığı ve BOTAŞ eski Genel Müdürü Gökhan Bildacı ile dönemin proje direktörü Hüseyin Ersoy ve diğer personel hakkında devleti zarara uğrattıkları gerekçesiyle suç duyurusunda bulunulması için düğmeye basıldı. Rapor doğrultusunda, Teftiş Kurulu'nun BTC Projesi'nin Türkiye kısmını incelemeye aldığı ve hazırlanan raporda, projede BOTAŞ'tan kaynaklanan nedenlerle gecikme yaşandığı için 23 milyon 673 bin dolar gecikme cezası ödendiği iddia edilmişti.

Raporda ayrıca, proje kapsamındaki çeşitli ihalelere katılacak kimi müteahhitlerin ön yeterlilik seçiminde liste dışı bırakıldığı belirtilmişti. Raporun Bakan Güler'e ulaştığı ve Güler'in soruşturmanın başlatılması için direktif verdiği öğrenildi. Bakan Güler'in konunun derinlemesine incelenmesini istediği ve soruşturmanın bakanlık bazında da devam ettiği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber